Veel verkopers besluiten om niet door te stromen naar hun volgende woning, omdat ze gefrustreerd afhaken in de zoektocht en afgetroefd worden door concurrerende kopers. Het gevolg van veel vraag en weinig aanbod is flink stijgende prijzen en overbieden is daardoor de norm geworden. Deze rijdende trein komt niet zomaar tot stilstand in de zomerperiode, zoveel is zeker. De vraag is echter: is de zomerperiode een goede tijd om een woning te kopen of te verkopen? Of kan je beter nu je koffers inpakken en de woningmarkt weer betreden na de vakantie?

Vakantie op de woningmarkt?

Allereerst: traditiegetrouw is de groep actieve woningzoekers en -verkopers altijd wat kleiner tijdens de zomerperiode.

Voor kopers betekent dit; minder concurrentie. Dat kan gunstig zijn. Er is echter nog altijd zoveel vraag, dat we verwachten dat een kleine groep vakantiegangers niet het verschil gaan maken. Maar als we kijken naar de verwachte prijsontwikkeling, heeft het tevens geen zin om een aankoop uit te stellen. Ook voor het komende jaar wordt een verdere prijsstijging verwacht. Wel merken wij er als makelaar in de zomverperiode vaak nèt iets makkelijker tussenkomen voor onze kopers. Ook beschikken we over data waardoor we net wat beter kunnen adviseren over de mate van overbieden. Met een aankoopmakelaar vergroot je simpelweg de kansen en verklein je de risico’s. Ook in de zomer.

Voor verkopers die iets terug willen kopen hangt het helemaal af van de te verkopen woning en de wensen voor hun volgende woning. Je valt wellicht meer op als verkoper in deze zomerperiode, omdat anderen vaker hun beslissing voor het opstarten van de verkoop uitstellen. Omdat ze simpelweg vakantie vieren. Maar er speelt nog iets wat woningverkopers vaak niet beseffen; een huis presenteert vele malen beter in de zomer dan in de herfst of winter. De lichtinval is beter en de omgeving en tuin staat veelal volop in bloei. Voor verkopers geldt dus echt, doorpakken en niet wachten!

Wil jij weten wat jouw huis in de huidige woningmarkt opbrengt? Of kunnen wij je vertellen hoe jij spekkoper wordt, nog deze zomer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Gerben, Marc en Jasper staan met hun kennis en kunde van de woningmarkt met plezier voor je klaar.

Gerelateerde berichten

    Geen resultaten gevonden